b otomatik sınıfı ehliyet

B sınıfı ehliyet otomatik araçların giderek yaygınlaştığı günümüzde, otomatik arabalar size özellikle şehir içinde kolay bir sürüş deneyimi yaşatmaktadır.

Yeni Binyıl Sürücü Kursu

Sizi sadece sınava değil trafiğe de hazırlıyoruz

Araba sürmenin bir zorunluluk olduğu günümüz dünyasında profesyonel direksiyon hocalarımız ile sizi trafiğe en iyi şekilde hazırlıyoruz.

Hangi koşulları karşılamam gerekiyor?

Ehliyet, serbest meslek ve bağımsızlığa giden yolda çok önemli bir araçtır. Araba için ehliyet en sık tercih edilen sınıf ehliyet B sınıfıdır. Yeni Binyıl sürücü kursu olarak en iyi şekilde eğitim göreceğinize emin olabilirsiniz.

B kategorisi ehliyet için asgari yaş 18’dir. Ancak, eğitiminize altı ay önce başlayabilirsiniz.

Araç SÜRÜCÜ BELGESİ

B sınıfı ehliyetle hangi araçları kullanabilirim?

B sınıfı ehliyet izin verilen toplam kütlesi maksimum 3,5 t olan ve 8 koltuktan (artı sürücü koltuğu) fazla olmayan araçlardır.

AM (dahil): Scooterlar, mopedler ve mopedler

L (dahil): 40 km/s maksimum hıza sahip tarım ve ormancılık makineleri

B kategorisi ehliyete sahip römorkları da kullanabilir miyim?

Evet. Ama sonra bazı özel kurallara uymanız gerekiyor. Römorkun izin verilen toplam kütlesi ve tüm kombinasyonun (araba + treyler) belirtilen maksimum limiti aşmaması gerekir. Daha detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.

Ehliyet kursumuzu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

B SINIFI ALT SINIFLARI

B Sınıfı Ehliyet
Onunla ne sürmeme izin var?

Normal ehliyet- 750 kg’a kadar römork dahil izin verilen toplam 3,5 t ağırlık- sürücü dahil maksimum 9 koltuk- AM ve L sınıflarını içerir.

B96 Sınıfı “Orta-ağır” römorklu sürücü belgesi- ayrı bir araç sınıfı yok (ilave)- 4,25 tona kadar otomobil ve römorkun izin verilen toplam ağırlığı- B için sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

BE sınıfı “Ağır” römorklu sürücü belgesi- 7 tona kadar römork dahil izin verilen toplam ağırlık- 3,5 tona kadar izin verilen römork ağırlığı- B için sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

Ehliyet sınavına girmeden önce, elbette buna iyi hazırlanmanız gerekir. Bu nedenle hem teorik dersleri hem de direksiyon dersleri için yasal olarak zorunlu dersler bulunmaktadır. Her öğrenci sürücüsü, teste girmelerine izin verilmeden önce bunu yapmalıdır.

B SINIFI EHLİYET EĞİTİMİ

Zorunlu Uygulama Saatleri

Daha önce de belirtildiği gibi, sürücü kursunun uygulamalı bölümünde de bazı zorunlu dersler bulunmaktadır.

Bir de tabii ki normal sürüş pratik dersleri var çünkü zorunlu dersler genellikle araba kullanmayı öğrenmek için yeterli değildir. Sizde ehliyet kursumuza gelin ve en iyi şekilde direksiyon derslerine hazırlanın.

Bir diğer önemli faktör, kişisel önceki deneyiminizdir. Eğer örn. Örneğin, zaten bir scooter ehliyeti aldıysanız, elbette belirli bir miktarda sürüş deneyimine sahip olacaksınız ve muhtemelen biraz daha hızlı sürmeyi öğreneceksiniz.

B SINIFI EHLİYET: SINAVLAR

Tüm zorunlu dersleri tamamladığınızda ve yeterince pratik yaptığınızda sıra sınavlara gelir. Bundan önce tabii ki hem siz hem de sürüş eğitmeniniz, geçmek için yeterince hazır olduğunuzdan emin olmalısınız. Ardından sürüş eğitmeni sizi teste kaydedebilir.

Teorik Test

Teorik testte 50 soru vardır. Ehliyet kursunda öğrendiğiniz ve işlediğiniz derslerden en az 70 puan alarak bu sınavı geçmelisiniz. Soruların konuları trafik işaretlerinin anlamından bir sürücü olarak sorumlu davranışa kadar uzanmaktadır. Elbette tüm bu konuları daha önce teori derslerinde detaylı bir şekilde yaşamış ve öğrenmişsinizdir.

Direksiyon Sınavı

Zorunlu dersleri tamamlayıp teorik sınavı geçtiğiniz durumda artık direksiyon derslerine geçersiniz. Sürücü kursumuz size özel ve uygun saatlerde sizler için direksiyon dersleri ayarlar. Hazır olduğunuzda belli bir süre sonra da direksiyon sınavına girersiniz.

Araba ehliyeti ile neler sürebilirsiniz ?

Klasik B sınıfı ehliyet sahibiyseniz, binek otomobile ek olarak başka araçlar da kullanmanıza izin verilir. Her halükarda, izin verilen toplam ağırlıkları 3,5 tonu geçmiyorsa. Ayrıca bagajınızda sekiz kişiden fazla kişi taşıyamazsınız. B sınıfı ile yanınızda L ve M sınıfınız var. Bu, traktör ve bazı iş makinelerini de sürebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca arabanıza bir römork takabilirsiniz. Ancak ağırlığı 750 kilogramı geçmemelidir. Römorkun izin verilen toplam kütlesi 750 kilogramdan fazlaysa, çekici araç ve römorkun izin verilen toplam kütlesinin toplamı 3,5 tonu geçmemelidir.

Sizde sürücü kursumuzu arayarak detaylı bilgi edinebilir ya da bizi arayabilirsiniz.